Grupa "Punjena ptica" svirala u Adi nakon 20 godina PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Bosanskobrodska grupa "Punjena ptica" svirala je jučer ponovo u Hotelu Ada u Bosanskom Brodu. Bio je to njihov nastup na starom mjestu nakon 20 godina. Sjajni muzičari Vlado Bašić, Igor Lopojda, Željko Zovko i Zlatko Ludwig u ambijentu devastiranog i zapuštenog Hotela Ada snimili su spot za svoju novu kompoziciju "Kraljica snova", a pauze u snimanju iskoristili su da odsviraju nekoliko starih numera, na radost tridesetak prisutnih Brođana.

Kadrove za spot snimao je Studio Graficon, a ovih dana očekuje se njegova prezentacija.

Nekoliko starih pjesama za raju i dio atmosfere zabilježili smo kamerom Kolibe Online.

Kolibe Online / 2. 8. 2011. 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Anthony proslavio 15. rođendan u Kolibama PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Mladi Holanđanin Anthony Nieuwland proslavio je svoj 15. rođendan u Kolibama, gdje boravi u posjeti svom djedu Pietu. Piet je Holanđanin i Kolibarac, odn. kolibarski zet, a na Barama je izgradio prekrasno domaćinstvo. Piet i Besima potrudili su se da se gosti iz Holandije, kao i prijatelji iz Koliba na rođendanskom slavlju osjećaju ugodno, a djelić atmosfere zabilježila je i naša kamera.

Kolibe Online / 30. 7. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

SUSRETI 2011 - Sportska zabava u Kolibama PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Na Sportskom centru Duganja jučer je upriličen sportski i muzičko-zabavni program u okviru ovogodišnjih Susreta Brođana.

U utorak je najprije odigrana utakmica između veterana iz Koliba i Sijekovca u kojoj su nastupili nekadašnji asovi Dado Petrović, Šimo Grgić, Željo Ćerić, Ramo Nadarević, Enes Mujčin, Meho Plehandžić, Mustafa Mujčin, Hasan Žepčan, Šaćir Kobiljar, Izet Mujčin, Mevludin Karić, Samir Havić i drugi. Nakon bolje igre u prvom poluvremenu Sijekovac je vodio sa dva prekrasna gola 2:0. Pred kraj utakmice Izet Mujčin je smanjio, a Mustafa Mujčin poravnao rezultat, pa je utakmica završena 2:2, nakon čega je upriličeno druženje i zajednička večera u Starom bunaru.

Jučer je odigrana prijateljska utakmica između Sloge i Bosne iz Modričkog Luga, koja je nažalost, pred kraj, prekinuta nakon verbalne prepirke, što je ostavilo gorak okus ovogodišnje Slogine proslave.

Navečer je održana muzička zabava na kojoj su nastupili Mensur Lemeš, Sanja Sann, Almir i Mirza Mašić, a kao specijalni gost na samom početku nastupio je Fahrudin Vejzović - Poglavica.

Zahvaljući malom broju sponzora u prilici smo da vam prikažemo video dokument i sa ove manifestacije. Ukoliko koristite naše video proizvode svakako se potrudite da se upišete u listu sponzora, kako bi mogli i dalje nastaviti sa proizvodnjom zavičajnih video dokumenata.

Kolibe Online / 25. 7. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

 

SUSRETI 2011: Novo Selo - malonogometni turnir PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Jučer je u Novom Selu, na igralištu Ukrine, održan malonogometni turnir na kome je učešće uzelo 12 ekipa sa područja Bosanskog i Slavonskog Broda. U prisustvu brojnih Novoseljana i njihovih prijatelja turnir je odigran po kišovitom vremenu, ali to nije omelo ljepotu druženja uz tradicionalne ponude poput mlade janjetine, bosanskih ćevapa i hladne pive.

Na turniru su nastupili: Ukrina iz Novog Sela, Zborište, Hajduk iz Sijekovca, Mladost iz Žeravca, Sloga iz Koraća, Sarajevska ulica iz Bosanskog Broda, Elita, Drvopromet i MC Simplex iz Slavonskog Broda, Bosna iz Donjeg Višnjika, Vrela iz Donjih Vrela i Rastovača iz Novog Sela.

Snimili smo nekoliko detalja sa početka ove lijepe manifestacije koja se u Novom Selu održava svake godine.

Kolibe Online / 25. 7. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Susreti 2011: Sport i muzika PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

U okviru ovogodišnjih Susreta Brođana, sutra će se održati malonogometni turnir u Novom Selu, dok će u Kolibama Gornjim biti upriličena Sportska večer sa utakmicom u predvečernjim satima i muzičkim programom navečer. Utakmica između Sloge i Bosne počinje u 18:30 sati, a u nastavku programa će orkestar MM i Lemeš Mensur zabavljati goste.

Kolibe Online / 23. 7. 2011.

 

SUSRETI BROĐANA 2011 - Kolibe Gornje PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

U nedjelju, (17. 7. o.g.) je na Sportskom centru Duganja u Kolibama Gornjim održana tradicionalna manifestacija druženja u okviru ovogodišnjih Susreta Brođana. Na manifestaciji je bilo prisutno oko hiljadu gostiju iz Koliba, Sijekovca, Liješća, Novog Sela, Vinske, Koraća, Bosanskog i Slavonskog Broda, Dervente i drugih krajeva Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnje Susrete u Kolibama otvorio je načelnik opštine Milovan Čerek, a prisutnima se obratio i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Ramiz Salkić i predsjednik SMZ Kolibe Gornje Admir Mašić.

Dio atmosfere u 55 minutnom video dokumentu donosimo iz naše zavičajne video radionice.

(video za sporije internet veze)

Kolibe Online / 19. 7. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

 

KKK Premium: Regata nakon 20 godina PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Nakon punih 20 godina Kajak i kanu klub Premium iz Bosanskog Broda organizirao je u subotu (16. 7. 2011.) regatu na rijeci Savi.

Ovaj proslavljeni klub nalazi se u fazi ponovnog osnivanja, a glavni pokretači ove izuzetne inicijative su nekadašnji veterani ovoga kluba na čelu sa Hilmijom Hodžićem koji su ovaj projekat započeli uz svesrdnu podršku i pomoć načelnika opštine Milovana Čereka i opštinske administracije.

Regata je vožena u dužini od 33 kilometra sa startom u Kobašu i ciljem na prostoru kajak kluba Premium u Brodu. Oko 30 učesnika vozili su rekreativni spust sa jednim stajanjem i to u Sijekovcu na novoobnovljenom kupalištu.

Regata je održana uz tehničku pomoć Kajakaškog kluba Odra iz Siska, a članovi ovog kluba bili su i učesnici regate.

Nakon završetka regate na prostoru Kajak kluba Premium upriličeno je druženje uz čobanac, roštilj i pjesmu.

Polusatni dokument o ovom značajnom sportskom i turističkom projektu donosimo iz naše zavičajne video radionice.

Kolibe Online / 18. 7. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Video - Otvorenje džamije u Sijekovcu PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

U petak 15. 7. o.g. svečano je otvorena novoobnovljena džamija u Sijekovcu. U prisustvu brojnih Sijekovčana i njihovih prijatelja džamiju je otvorio Asim Kadić. Prisutnima su se u prigodnom govoru obratili naibu-reis Islamske Zajednice BiH Ismet ef Spahić, muftija banjalučki Edhem ef Čamdžić, gen. sekretar Rijaseta IZ BiH Muhamed Salkić, predsjednik Skupštine opštine Bosanski Brod Ismet Đuherić, glavni bosanskobrodski imam Adnan ef Jusić i Fadil Pipić aktivist na obnovi i blagajnik projekta obnove džamije. Program je vodio Nerfid Džananović.

Svečanosti su prisustvovali i načelnik opštine Brod Milovan Čerek, njegov zamjenik Nenad Šukurma, zatim predsjednik Medžlisa Islamske Zajednice Slav. Brod primarijus dr. Ferid Latić i drugi visoki gosti. Po veoma lijepom vremenu svečanost je trajala nekoliko sati. 

Donosimo video sa svečanosti.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Video - Sijekovac 13. 7. PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

U srijedu 13. 7. ispred Doma kulture u Sijekovcu održano je zabavno veče koje je okupilo brojne Sijekovčane, Brođane, Kolibarce i druge sa naše opštine, a na kome su nastupili Saša Jelić, Mara i Novo i Mirza Mašić.

Video dokument kao i uvijek urađen je u našoj zavičajnoj video radionici.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Video br. 182 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Iz naše radionice izašao je video zapis pod rednim brojem 182. Ovaj zavičajni dokument obrađuje motive i događanja prvih deset dana mjeseca jula, kada je dominiralo lijepo i vruće vrijeme, a noći su bile ugodne i prava prilika za druženje na otvorenom. Vedro i raspjevano nastavit će se i tokom cijelog ovog mjeseca, što polako postaje stabilna tradicija u Kolibama, a kojoj se sve češće pridružuju i naši prijatelji iz Sijekovca, Broda itd.

Kolibe Online / 12. 7. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Susreti Brođana 2011 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Poznati su termini održavanja nekih manifestacija u okviru ovogodišnjih Susreta Brođana.

Tako će već 13. 7. navečer u Sijekovcu biti održana prva od najavljenih manifestacija. Goste će zabavljati Saša Jelić, Mara i Derventske lole i drugi estradni umjetnici.

Naredna manifestacija održat će se također u Sijekovcu i to 16. 7. navečer, a najavljeni su renomirani gosti iz svijeta estrade.

U Kolibama Gornjim Susreti su 17. 7. navečer na Sportskom centru, a goste će zabavljati ansambl MM, Mirza i Almir Mašić sa odabranim vokalnim solistima.

Slogino veče u Kolibama pomjereno je, pa će se održati 24. 7., a predviđen je popodnevni sportski program, kao i večernja zabava uz narodnu muziku.

Kolibe Online / 9. 7. 2011.

 

Slavonski Brod: Naslikao najveću 3D sliku na svijetu PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Slavonski Brod dobio je još jednu atrakciju kroz djelo slikara Filipa Mrvelja. Ovaj brodski umjetnik naslikao je na savskom keju najveću 3D sliku na svijetu. Površina njegovog 3D modela iznosi nevjerojatnih 1300 m2, a najveća dosada poznata slika iz ove kategorije urađena je u Nizozemskoj i velika je "samo" 750 m2.

Kamerom smo zabilježili novo lice savskog keja.

Kolibe Online / 9. 7. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Video: Stogodišnjica u 100 minuta PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

PROSLAVLJENO 100 GODINA ŽUPE

PRESVETOG SRCA ISUSOVA

U NOVOM SELU

 

Veličanstveno slavlje u Novom Selu u sveobuhvatnom video dokumentu, koji traje ravno100 minuta pogledajte u našoj zavičajnoj video radionici.

Svetu misu je pred oko tri hiljade ljudi predvodio kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup, čije obraćanje tokom euharistijskog slavlja prenosimo u ovom dokumentu u integralnoj dužini.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupilo je pet kulturno umjetničkih društava iz Bosne i susjedne Hrvatske kao i Muška pjevačka skupina "Starotopoljani" iz Starog Topolja.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Bistri izvor, Baščovani, Mara i Novo, Braća Begić, Vinko Brnada,  Ivica i Jakov Čabraja, Stipo Marušić, Tomo i Štefo Rubil, Almir i Mirza Mašić itd.

Značaj proslavi svojim prisustvom dali su predstavnici bosanskobrodske opštine na čelu sa načelnikom Milovanom Čerekom, zatim delegacija Vlade RS na čelu sa ministrom za raseljena i izbjegla lica Davorom Čordašem. Gosti ovog slavlja bili su i slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara i brodskoposavski župan Danijel Marušić, a bile su prisutne i brojne druge osobe iz javnog i političkog života.

Da sve protekne u najboljem redu brinula se sjajno vojska od 160 Novoseljana, koja je uspjela sve goste nahraniti i osvježiti tokom proslave 100 godina Župe Novo Selo.     (SKRAĆENI SNIMAK)

Kolibe Online / 3.7.2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

 

Sto godina Župe presvetog srca Isusovog u Novom Selu PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

seU petak 01. srpnja 2011. godine. Župa presvetog srca Isusova iz Novog Sela kod Bosanskoga Broda povodom stogodišnjice utemeljenja župe organizira veliko misno slavlje koje će predvoditi, uzoriti kardinal Vinko Puljić.

Na ovoj svečanosti se očekuje više hiljada gostiju, a Novoseljani su izvršili sve potrebne pripreme kako bi se ovaj poseban dan obilježio dostojanstveno i za pamćenje.

Početak svete Mise je u 11.00 sati, dok su kulturno zabavni program i svečani zajednički ručak predviđen za 13.00 sati.

Organizacioni odbor na čelu sa vlč. Antom Trgovčevićem poziva sve vas koji ste voljni sudjelovati na svetoj Misi te podijeliti našu sreću i veselje da nam se pridruže u petak, 01. srpnja 2011. godine u našem djelomično obnovljenom rodnom Novom Selu kod Bosanskog Broda.

Sa radošću i neskrivenim veseljem vas očekujemo.

 

Dah ljubavi objavio "Zauvijek" PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Ansambl "Dah ljubavi" koji je u teškim danima obnove Koliba nesebično priskočio u pomoć odradivši dva humanitarna koncerta u Domu kulture, ovih dana objavio je u Sarajevu novi singl "Zauvijek".

U vrijeme boravka u Kolibama ova ekipa ostavila je neizbrisiv ljudski i umjetnički utisak na Kolibarce, a sjajni vokal Latif Močević je uspješno upravo kod nas naučio voziti bicikl. Danas je ovaj ansambl obogaćen novim članovima, a zadnjih godina su uspješno nastupali širom Evrope, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini. 

Najčvršću vezu sa Kolibama ostvario je član ansambla Admir Kustura koji je postao i naš kolibarski zet, na što smo posebno ponosni.

Nakon prvog slušanja pjesma je odlična, a nakon drugog izuzetna. Toplo preporučujemo.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Početak ljeta - video PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Kalendarsko ljeto traje već nekoliko dana u Kolibama, a obilježeno je veoma visokim tepmeraturama (preko 30c) i dolaskom naših građana iz svijeta. Počela su i tradicionalna okupljanja kod Doma uz svirku i pjesmu, što će obilježiti narednih pedeset dana večernja zbivanja u Kolibama. Naime, iz dana u dan, bez prekida, Kolibarci, mladi i stari, domaći i dijasporci će se sastajati u Centru kod Doma i Spomenika, a izmijenit će se ovdje i svi kolibarski svirači i pjevači. Uz pet gala-zabavnih manifestacija na Sportskom centru Duganja ljeto će i ove godine u Kolibama biti veselo i zabavno.

Tako Kolibarci liječe dušu, zabavljaju se, čuvaju identitet i svoju kulturu, a istovremeno se veoma uspješno distanciraju od političkih kretena koji bez imalo talenta i dobronamjernosti "vode" današnju državu Bosnu i Hercegovinu. Istovremeno se ovdje opuštaju uz sevdalinku od svakodnevnih životnih briga.

Kolibarci su i u dobrim i u lošim vremenima kadri stvari preokrenuti u svoju korist. Zbog vedre atmosfere, izuzetnih Džemilovih ćevapa, sjajnog sladoleda i kolača, ovdje skoro svake večeri dolaze i prijatelji iz Sijekovca, Bosanskog i Slavonskog Broda i okolnih naselja.

A, tek je počelo Ljeto u Kolibama ...

Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

<< Početak < « 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 » > Kraj >>

Stranica 42 od 50
Kolibe Online, Powered by Joomla! FTP Hosting by SiteGround