Apel Sajde Vejzović PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Ja sam Sajda Vejzović rođena Mašić, kćerka Sejde i Zehre iz Koliba Gornjih, živim sa svojom kćerkom u Bosanskom Brodu i ovim putem želim apelovati na dobre ljude da pomognu mojoj kćerki Majdi koja treba 29. 9. operisati oko u Specijalnoj bolnici za oftamologiju u Beogradu kako bi spasila vid.

Njoj je dijagnosticirana Cataracta coplikata i samo operacijom joj se može pomoći. Pošto operacija košta 1.500 eura, ja nažalost nisam u mogućnosti da joj pomognem, pa stoga molim sve dobročinitelje da u svojim mogućnostima pomognu.

O svim detaljima možete me nazvati na tel: 00387 53 610 906 ili 00387 66 922 763

U tu svrhu dajem i podatke o računu koji sam otvorila kod Hypo banke - poslovnica Bosanski Brod.

BANKA RAČUN- UPUTE - INSTRUKTION

 

Veliki šumski požar u Kolibama PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Kolibe Gornje 18. 9. / Danas oko podne buknuo je veliki požar na južnom dijelu Koliba Gornjih. Požar je zahvatio šume i suhu travu na lokacijama, Karačića šume, Begluka, Zelinkuše, Kladika i proširio se velikom brzinom na površinu od više stotina dunuma. Šireći se uz pomoć vjetra vatrena stihija je doprla u neposredu blizinu naselja, a od kuće Ismeta i Saće Žepčan u Gajini požar je je jednom trenutku bio udaljen svega desetak metara.

Vatrogasna jedinica iz Bosanskog Broda, uz pomoć mještana Koliba satima se borila da obuzda vatrenu stihiju, a to im je uz nadljudske napore uspjelo tek oko 17 sati. Profesionalci iz gradske vatrogasne jedinice hrabrom i nadasve požrtvovanom akcijom uspjeli su vatru zaustaviti da se ne proširi na stambene i pomoćne objekte. Istovremeno su dijelovi ove jedinice spašavali da se požar ne proširi na kukuruzišta Kolibaraca, i tako spriječili ogromne štete. U požaru niko nije povrijeđen, a hrastove šume kroz koje je prošla vatrena stihija su sasvim sigurno teško oštećene.

Zbog dugotrajne suše i ekstremno visokih temperatura (danas +34C) požari na našoj opštini su veoma česta pojava, a u manje od mjesec dana vatrogasci iz Bosanskog Broda imali su pedeset intervencija. Požari se najčešće događaju zbog neopreznog paljenja korova, pa se građani stalno upozoravaju da ne pribjegavaju ovakvim radnjama.

Kamera Kolibe Online cijelo vrijeme današnje intervencije bila je na licu mjesta.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

 

 

Stršljeni i ose ubadaju PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Dugo toplo ljeto pogodovalo je razvoju rojeva stršljenova i osa, pa su ovi napasnici postali prava mora za Kolibarce. Najprije je nakon ujeda tri stršljena na hitnoj pomoći u Bosanskom Brodu završio Elvir Žepčan, a nedugo zatim medicinsku pomoć nakon ujeda stršljena morala je u bosanskobrodskom Domu zdravlja potražiti i Rasema Puzić.

Najgore je ipak prošao Jasmin Mašić kojega je napalo više stotina osa u vrijeme dok je izvodio poljoprivredne radove. Jasmin je zahvaljujući brzoj intervenciji medicinskog osoblja Hitne pomoći Doma zdravlja preživio više od stotinu ujeda, a njegov konj, koji je pretrpio još više ujeda osa, preživio je zahvaljujući sreći što se u Kolibama u to vrijeme nalazio veterinar koji ga je spasio odgovarajućim injekcijama.

 

Zbog dugotrajne suše mali napasnici su postali u većoj mjeri otrovni, pa se građani upozoravaju na oprez kada su ose i stršljenovi u blizini.

 

Kolibe Online / 14. 9. 2011.

 

Sloga - Zadrugar 3:2 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Utakmica između kolibarske Sloge i Zadrugara 04 iz Tarevaca po svemu viđenom opravdala je naziv derbija. Na kraju su zasluženo slavili igrači Sloge pobjedom od 3:2, golovima Danijela Šaponjića,(4.) Jasmina Muratovića (21.) i Admira Mujčina (53.). Golove za Zadrugar 04 postigli su Admir Halilbašić (35.) i Okić Edvin (72. 11 m.).

Po veoma sparnom vremenu i kao beton tvrdom igralištu obje ekipe zaslužile su komplimente za prikazanu igru i borbenost. Sudija Velimir Drinić bez greške je odsudio današnji derbi na Duganji, opravdavši tako visoki renome koji ima u bh nogometnom sportu. Podijelio je osam žutih kartona, od čega pet igračima Sloge, a nakon neopreznog i pogibeljnog starta put u svlačionicu opravdano je u 90. minuti pokazao Harisu Žepčanu. Dva puta je nakratko prekidao utakmicu kako bi se igrači obje ekipe zbog prevelike vrućine mogli osvježiti.

Igrač utakmice je bez sumnje bio Slogin virtouz Danijel Šaponjić, koji je već u četvrtoj minuti načeo Tarevljane. Bilježimo i odličnu partiju Saše Đukića, Jasmina Muratovića i Branimira Radovanovića, dok su i ostali Slogini puleni pružili danas dobru partiju.

Narednu utakmicu Sloga igra protiv Skugrića, a zatim na svom terenu dočekuje jakešku Slogu.

Sloga – Zadrugar 04 – 3:2

Stadion Duganja Gledalaca oko 100 Sudije: Drinić Velimir, Milašinović Branislav, Veselinović Bojan Delegat: Pavić Drago 

SLOGA: Karić Esmir, Karić Edin, Mašić Rijad, Mujčin Admir, Karić Adnan, Radovanović Branimir, Đukić Saša, Mujčin Eldin,(od 80. Žepčan Haris) Šaponjić Danijel, Muratović Jasmin, (od 86. Bajrić Aldin) Mašić Dženan / trener: Družijanić Ivan

ZADRUGAR 04: Sarvan Mirel, (od 60. Zilić Emir) Halilbašić Senadin, Sulejman Suad, (od 70. Zilić Edin) Okić Edvin, Mujkić Adis, Hadžihasanović Asmir, Halilbašić Anadin, Halilbašić Admir, Tursić Armin, Pelesić Nermin, Mujagić Ezvin / trener Đedović Ibrahim

Kolibe Online / 11. 9. 2011.

 

 

Željko Zovko autor dvije kompozicije na prestižnom festivalu Zlatne žice Slavonije PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Naš Željko Zovko, čiji su roditelji živjeli u Kolibama Gornjim i preselili se u Slavonski Brod, na prestižnom festivalu Zlatne žice Slavonije u Kutjevu pojavio se kao autor čak dvije kompozicije. Njegove veoma uspješne pjesme izveli su Brođanin Vlado Bašić i Goran Bošković. U prilici smo da vam predstavimo obje ove pjesme snimljene kamerom Kolibe Online, kao i pjesmu koju je na ovom festivalu izvela Hanka Paldum. Dim lights Embed Embed this video on your site Dim lights Embed Embed this video on your site Dim lights Embed Embed this video on your site
 

Bajram u Kolibama 2011 - video dokument PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Donosimo video dokument dijela bajramske atmosfere u Kolibama. Video zapis omogućen je zahvaljujući našim sponzorima Enesi i Ramizu Huskiću, na čemu se srdačno zahvaljujemo. Kolibe Online / 01. 09. 2011. Dim lights Embed Embed this video on your site
 

Djeca obradocana bajramskim paketićima PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Oko stotinu dječaka i djevojčica iz Gornjih i Donjih Koliba, Bosanskog Broda i Sijekovca obradovano je večeras na prigodnoj svečanosti bajramskim poklon paketićima. Donator je ovoga puta bila opština Bosanski Brod što je još jedan korak u pozitivnoj suradnji kolibarske lokalne zajednice sa opštinskom administracijom. U svom obraćanju prisutnima Adnan ef Jusić se u ime djece i mještana zahvalio opštinskoj administraciji i načelniku opštine Milovanu Čereku zbog radosti koju su priuštili mališanima, a nakon njega to je učinio i predsjednik SMZ Kolibe Gornje Admir Mašić. Predsjednik Skupštine opštine Bosanski Brod Ismet Đuherić prisutnima je rekao da su vrata opštine otvorena za sve građane jednako, pa se tako ni Kolibarci ne trebaju ustručavati da svoje potrebe, ideje i projekte iznesu u svako doba pred opštinare. Opštinska administracija je servis građanima i čini sve da u skladu sa mogućnostima prati potrebe svih građana. Nakon što su svim prisutnima čestitali Ramazanski bajram i poželjeli njima i članovima obitelji svako dobro u životu i nakon podjele poklon paketića na meraji kod kolibarske džamije upriličena je igranka i zaigrano veselo kolo. Maestro na klavijaturama Mirza Mašić i ovaj put se nesebično odazvao da uljepša Kolibarcima i prisutnim prijateljima prvu bajramsku noć. Kolibe Online / 30. 8. 2011. p.s. Foto i video dokumente postavit cemo kada riješimo neke softverske teškoće na sajtu, koje nas prate u zadnje vrijeme.
 

Derventski vašar 1851 - 2011 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Video dokument sa ovogodišnjeg Derventskog vašara, 160. po redu prikazuje djelić atmosfere sa ovog događaja kojemu je samo u subotu 27. 8. prisustvovalo više od pedeset hiljada posjetilaca iz svih krajeva Bosne, Hrvatske, Srbije i iz cijele Evrope. Dim lights Embed Embed this video on your site
 

Miro vlč. Augustini u Kolibama PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Miro Augustini služio je Bogu i narodu ravno pedeset godina, a više od pola tog vremena proveo je u kolibarskoj župi, gdje je bio i prvi župnik. Na poziv današnjeg kolibarskog župnika Ilije vlč. Marinovića Miro je u nedjelju boravio u Kolibama gdje mu je priređen srdačan doček i gdje je nakon mnogo godina opet predvodio nedjeljno euharistijsko slavlje. Kamerom smo zabilježili ovaj radosni događaj. Dim lights Embed Embed this video on your site
 

Deseti, jubilarni malonogometni turnir u Koraću PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Sloga pobjednik turnira

Na desetom jubilarnom turniru u malom nogometu, koji je održan 14. 8. na igralištu Sloge iz Koraća, učestvovalo je dvanaest ekipa. Nakon cjelodnevnog takmičenja pobjednički pehar pripao je ekipi domaćina koraćanskoj Slogi, dok se prošlogodišnji pobjednika ekipa Donjih Vrela, morala zadovoljiti drugim mjestom. Treće mjesto pripalo je MNK Kolonija iz Slav. Broda.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Goran Čabraja iz ekipe Vrela, a najbolji golman je Bartol Gusak iz Sloge.

Utakmice su sudili Stjepan Mijić i Željko Perajić.
U pobjedničkoj ekipi danas je igrao i Kolibarac Zemir Mujčin.

Turnir je protekao u odličnoj atmosferi uz sve detalje i posavske narodne navike koji prate ovakve sportske manifestacije.

Zavičajna video radionica Kolibe Online polako, ali sigurno prerasta u Zavičajnu video radionicu Bosanske Posavine, a ovaj video dokument još je jedan doprinos suvremenoj afirmaciji našeg zavičaja.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Video - Ljeto 2011/Dinja cerovka PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Iz ovoljetnog snimljenog materijala sklopili smo još jedan zavičajni dokument. Video materijal je nastao krajem jula 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Besplatan internet na trgu PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Na glavnom gradskom trgu u Bosanskom Brodu prije nekoliko dana instalirana je oprema za besplatan bežični internet.

 

Na prostoru gdje se nalazi najveći broj ugostiteljskih objekata i ljetnih bašti domet postavljene opreme je nekoliko stotina metara, što je dovoljno korisnicima da se bezbrižno prikače na internet i komuniciraju sa svijetom.

 

Ovaj sjajan potez opštinskog načelnika u djelo je provela firma DIV Design. Provjerili smo - sve fercera odlično.

Kolibe Online / 7. 8. 2011.

 

RD COPMANNY - prodaja automobila PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Pored magistralnog puta, 200 metara od graničnog prelaza u Bosanskom Brodu nalazi se odnedavno prodajno mjesto rabljenih automobila firme RD Company.

Automobili u izuzetno dobrom stanju, koji u najmanju ruku zadovoljavaju standard E3, po veoma povoljnim cijenama mogu se nabaviti ovdje, uz zamjenu vašeg automobila, ali i na kredit.

Zbog izuzetne ljubaznosti vlasnika i osoblja odlučili smo uraditi besplatnu reklamu za ovu firmu uz preporuku da obavezno navratite i pogledate punudu.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Grupa "Punjena ptica" svirala u Adi nakon 20 godina PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Bosanskobrodska grupa "Punjena ptica" svirala je jučer ponovo u Hotelu Ada u Bosanskom Brodu. Bio je to njihov nastup na starom mjestu nakon 20 godina. Sjajni muzičari Vlado Bašić, Igor Lopojda, Željko Zovko i Zlatko Ludwig u ambijentu devastiranog i zapuštenog Hotela Ada snimili su spot za svoju novu kompoziciju "Kraljica snova", a pauze u snimanju iskoristili su da odsviraju nekoliko starih numera, na radost tridesetak prisutnih Brođana.

Kadrove za spot snimao je Studio Graficon, a ovih dana očekuje se njegova prezentacija.

Nekoliko starih pjesama za raju i dio atmosfere zabilježili smo kamerom Kolibe Online.

Kolibe Online / 2. 8. 2011. 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Anthony proslavio 15. rođendan u Kolibama PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Mladi Holanđanin Anthony Nieuwland proslavio je svoj 15. rođendan u Kolibama, gdje boravi u posjeti svom djedu Pietu. Piet je Holanđanin i Kolibarac, odn. kolibarski zet, a na Barama je izgradio prekrasno domaćinstvo. Piet i Besima potrudili su se da se gosti iz Holandije, kao i prijatelji iz Koliba na rođendanskom slavlju osjećaju ugodno, a djelić atmosfere zabilježila je i naša kamera.

Kolibe Online / 30. 7. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

SUSRETI 2011 - Sportska zabava u Kolibama PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Na Sportskom centru Duganja jučer je upriličen sportski i muzičko-zabavni program u okviru ovogodišnjih Susreta Brođana.

U utorak je najprije odigrana utakmica između veterana iz Koliba i Sijekovca u kojoj su nastupili nekadašnji asovi Dado Petrović, Šimo Grgić, Željo Ćerić, Ramo Nadarević, Enes Mujčin, Meho Plehandžić, Mustafa Mujčin, Hasan Žepčan, Šaćir Kobiljar, Izet Mujčin, Mevludin Karić, Samir Havić i drugi. Nakon bolje igre u prvom poluvremenu Sijekovac je vodio sa dva prekrasna gola 2:0. Pred kraj utakmice Izet Mujčin je smanjio, a Mustafa Mujčin poravnao rezultat, pa je utakmica završena 2:2, nakon čega je upriličeno druženje i zajednička večera u Starom bunaru.

Jučer je odigrana prijateljska utakmica između Sloge i Bosne iz Modričkog Luga, koja je nažalost, pred kraj, prekinuta nakon verbalne prepirke, što je ostavilo gorak okus ovogodišnje Slogine proslave.

Navečer je održana muzička zabava na kojoj su nastupili Mensur Lemeš, Sanja Sann, Almir i Mirza Mašić, a kao specijalni gost na samom početku nastupio je Fahrudin Vejzović - Poglavica.

Zahvaljući malom broju sponzora u prilici smo da vam prikažemo video dokument i sa ove manifestacije. Ukoliko koristite naše video proizvode svakako se potrudite da se upišete u listu sponzora, kako bi mogli i dalje nastaviti sa proizvodnjom zavičajnih video dokumenata.

Kolibe Online / 25. 7. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

 

<< Početak < « 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 » > Kraj >>

Stranica 42 od 51
Kolibe Online, Powered by Joomla! FTP Hosting by SiteGround