Svečano otvaranje džamije u Sijekovcu PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Za 15. 7. o.g. predviđeno je svečano otvaranje džamije u Sijekovcu koja je porušena u ratu 1992. Godine, a koja se obnavlja nekoliko zadnjih godina.

Da bi džamija i pripadajući prostor bili završno uređeni organizatorima obnove nedostaju sredstva za koja se nadaju da će ih ipak uspjeti prikupiti od dobrotvora koji žele i mogu pomoći. Isto tako sam čin otvaranja uzrokovat će financijske izdatke koji u ovom trenutku nedostaju.

Ukoliko možete i želite pomoći da džamija u Sijekovcu spremno dočeka svečani čin proklanjavanja i da se preda vjernicima na upotrebu apelujemo da to obavezno ovih dana učinite. Svoju pomoć možete realizirati preko Fadila Pipića koji je, između ostalog, zadužen i za ovaj dio obaveza.

Njegovi telefoni su: 00387 53 612 409 (kućni BiH) 00387 53 612 132 (Ured) ili 00385 91 501 32 29 (mob. Hr)

Kolibe Online / 30. 5. 2011

 

Majske šetnje krajolikom PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Često se iz naše zavičajne radionice u svijet plasiraju motivi iz rodnog kraja, a neki od prizora teško su prepoznatljivi, posebno onima koji dugo nisu bili u zavičaju.

Zato smo danas potpisali pojedine lokacije, tek toliko da se zavičajna geografija ne izgubi iz sjećanja.

Pogledajte prvi dio zavičajne geografije.

Današnji video sponzorirali su Smajo Matinjanin i Fadil Idrizi.

Kolibe Online / 27. 5. 2011. 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Vrijeme ruža - Matinjani/video mp.4 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Proći ovih dana kroz rascvjetali kolibarski sokak Matinjane zaista je ugodno. Vrijeme je ruža, a Kolibarci, posebno Kolibarke, znaju od majskih ruža uraditi prave cvijetne simfonije.

Kako to izgleda u Matinjanima zabilježila je naša kamera u još jednom proizvodu iz zavičajne video radionice.

Rad ove radionice u ovom mjesecu omogućen je zahvaljujući sponzorima: Katadžić Mirsadu, Mašić Mirhetu, Vuzmek Viktoru, Mujčin Idrizu, Mašić Ćamili, Mašić Suvadu, Mašić Senadu, Matinjanin Suvadu i Havić Hajri.

Njima se zahvaljujemo uz poziv i drugim korisnicima da budu sponzori zavičajnog info servisa Kolibe Online.

U slučaju da vam se koncept, rad i sadržaji koje proizvodimo dopadaju, za sponzoriranje koristite PayPal i e-mail adresu:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

29 DOMAĆINSTAVA PRIKLjUČENO NA ELEKTRO MREŽU PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Tehničkim prijemom izvedenih radova na elektrifikaciji povratničih naselja u opštini Brod, okončan je projekat 'Elektrifikacija povratničkih naselja', započet sredinom 2009. godine.
Tim povodom 17.05.2011.godine načelnik opštine Milovan Čerek upriličio je prijem za predstavnike Ministarstva za izbjegla i raseljena lica BiH, ZP 'Elektro Doboj', te nadzorne za građevinske i elektro radove.
Elektrifikaciju za povratnička domaćinstva u mjesnim zajednicama Kolibe Gornje, Kolibe Donje, Sijekovac, Grk, Koraće i Novo Selo finansiralo je Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica BiH sa 100.000 KM uz sufinasiranje opštine Brod i ZP 'Elektro Doboj' koji su u sanaciju elektro mreže u okviru ovog projektra uložili 40.000 KM.
Sanacijom niskonaponske mreže u ovim mjesnim zajednicama koje je odabrala Komisija, 29 stambenih jedinica povratničkih porodica priključeno je na elektro mrežu, a indirektno su stvoreni i uslovi za priključenje još oko 30 domaćinstava.
Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica BiH proteklih godina u opštinu Brod uložilo je značajna sredstva u obnovu infrastrukture, ratom uništenih stambenih jedinica i u održivi povratak.

Zvanična prezentacija opštine Brod

 

POMOĆ ZA ODRŽAVANjE JAVNIH POVRŠINA MZ KOLIBE GORNjE PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

S obzirom da javne površine na teritoriji opštine Brod u lokalnoj zajednici Kolibe Gornje nisu uvrštene u djelokrug rada opštinskog komunalnog preduzeća, ove površine uređuju sami mještani.
Na zahtjev Savjeta MZ Kolibe Gornje i Odbora Islamske zajednice iz Koliba Gornjih, načelnik opštine Milovan Čerek odobrio je novčana sredstva za kupovinu potrebne kosilice za održavanje javnih površina ove mjesne zajednice i zelenih površina na dva groblja/mezarja u Kolibama Gornjim, što će dovesti do optimalne iskoristivosti investicije. Prema priloženom predračunu, dana 20.05.2011.godine uplaćena su potrebna novčana sredstva u iznosu od 3.840,00 KM

Zvanična prezentacija opštine Brod

 

Tarevci: Zadrugar - Sloga 6:5 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Nogometaši kolibarske Sloge napunili su sa pet golova mrežu lidera prvenstvene tablice Zadrugara u Tarevcima, ali nisu uspjeli donijeti bodove u Kolibe. Tarevljani su postigli gol više pa je konačan rezultat bio 6:5 za Zadrugar.

U odličnoj utakmici, gdje su napadači bili izuzetno raspoloženi, Kolibarci su u 90. minuti mogli i do neriješenog rezultata, ali je sudac Stefan Tomić propustio da svira penal za Slogu, izvukavši jedan prekršaj izvan šesnaesterca, iako je po riječima predstavnika Sloge bilo očito da se dogodio unutar šesnaest metara. Kod Kolibaraca trostruki strijelac bio je Dženan Mašić, a kod Tarevljana tri puta je pogodio Edvin Okić.

Sloga je danas nastupila u sastavu: Esmir Karić, Anes Matinjanin (od 46. Selvedin Mujčin), Branimir Radovanović, Admir Mujčin, Rijad Mašić, Bojan Rakić, Danijel Šaponjić, Jasmin Muratović, Dženan Mašić, Mirnes Mujčin (od 85. Haris Žepčan), Kenan Mašić (od 73. Eldin Mujčin). Trener Meho Plehandžić.

Strijelci za Slogu: Dženan Mašić (27. 29. i 86.), Bojan Rakić (38.), Kenan Mašić (60.)

Slijedeće nedjelje Sloga igra u 17:00 sati na Duganji protiv Omladinca iz Modriče.

Kolibe Online / 22. 5. 2011.

 

Kolibe Donje - video PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Odabrani motivi iz prekrasnog posavskog krajolika. Kolibe Donje - Intermeco za opuštanje 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Izolacija, fasada i sevdalinka - Video bilješka iz Koliba PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Proces obnove u Kolibama se odvija nezaustavljivo, a najveći dio ovog procesa nose privatni investitori, Kolibarci koji izvode različite građevinske zahvate i ovog proljeća.

Jedan od njih je Belmir Mujčin - Beli, koji u nekoliko zadnjih godina izgradio respektabilan stambeni prostor u šeheru na Barama.

Finalni radovi ovih dana izvedeni su na postavljanju suvremene izolacije i završne fasade. Uigrana ekipa Elvira Žepčana u samo nekoliko dana pretvorila je Belimirove želje u stvarnost.

Na kraju je zamirisao roštilj i zapjevala se sevdalinka. Naravno i tu su Kolibarci na svom terenu.

U tri minute donosimo video bilješku o ovom zahvatu.

Kolibe Online / 18. 5. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Video zapis - Kričanovo PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Iako je Kričanovo još uvijek nažalost prepuno tužnih motiva porušenih i devastiranih domova, naša kamera zabilježila je nekoliko pozitivnih sekvenci iz prekrasnog kričanovskog krajolika. Ljepota ovog posavskog naselja definitivno je neuništiva.

Kolibe Online / 17. 5. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Zavičajna video radionica - Restoran Lovački rog u Bosanskom Brodu PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Na kraju grada u tišini pored rijeke Save nalazi se restoran Lovački rog. Smješten na idealnoj lokaciji, pored obale, iza Doma zdravlja u Bosanskom Brodu, ovaj sjajno uređen ugostiteljski objekat nudi priliku za opušten izlazak. Odlična kuhinja, profesionalno i vedro osoblje, prenoćište i vlastito zatvoreno parkiralište dodatni su razlozi da se posjeti Lovački rog.

Prostor restorana nudi relaksaciju i intimu u više odvojenih cjelina, a u njemu je moguće organizirati i zahtjevne masovne svečanosti, poslovne i edukacione seminare, svadbe i druge svečane skupove. 

Pažnju plijeni i sjajna kolekcija umjetničkih akvarela, grafika i motiva sa Save iz raznih vremena.

Mnogo je razloga za posjetu Lovačkom rogu, pa ga iskreno preporučujemo.

Kamerom smo zabilježili dio estetskog ugođaja u ambijentu unutar i izvan restorana.

Kolibe Online / 17. 5. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

 

Kolibarska škola intenzivne poljoprivredne proizvodnje PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Plastenik u četiri minute

 

Kako pripremiti površinu i zasaditi 600 sadnica u zanimljivoj kolibarskoj poljoprivrednoj školi pogledajte na našem video dokumentu.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

 

Sloga - Mladost 2:0 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Nogometaši kolibarske Sloge nastavili su proljetni pobjednički pohod. Danas je na Duganji poklekao i aspirant za titulu prvaka Mladost iz Botajice. Ovo je Kolibarcima peta pobjeda u šest proljetnih ligaških utakmica.

Prvi dio utakmice protekao je u naizmjeničnim napadima obje ekipe. Najbolju priliku imala je Mladost sredinom prvog poluvremena ali je čudesnom intervencijom golman Sloge Esmir Karić spasio čisti pogodak. Drugo poluvrijeme donijelo je više uzbuđenja, dva gola i dosta prilika na obje strane.

U 48. minuti sjajni Dženan Mašić na asistenciju Mirnesa Mujčina postiže vodeći pogodak. Mladost nakon toga vrši pritisak, a u jednom prodoru u 53. minuti napadač Mladosti je srušen unutar šesnaesterca i sudija Milašinović Branislav dosuđuje najstrožu kaznu. Ponovo je na sceni golman Kolibaraca Esmir Karić koji sjajnom paradom brani penal i tako čuva minimalnu prednost svoje ekipe.

U 61. minuti zbog drugog žutog kartona utakmicu je morao napustiti izvrsni kapiten Mladosti Zoran Vidaković.

U 81. minuti ponovo Mirnes Mujčin asistira ovaj put Kenanu Mašiću koji manirom rasnog strijelca rutinski pogađa mrežu Botajičana i tako postavlja konačan rezultat utakmice. Samo dvije minute kasnije zbog drugog žutog utakmicu napušta Petar Stanić pa Mladost do kraja sa devet igrača u polju zaista nije mogla učiniti ništa da preokrene rezultat.

Sloga je danas imala bolju kontrolu na sredini terena gdje su suvereno vladali Danijel Šaponjić, Jasmin Muratović, Branimir Radovanović i Mirnes Mujčin.

Ekipa kolibarske Sloge zasluženo je dobila današnji derbi, a u odličnoj partiji cijele ekipe prvo ime današnje utakmice je svakako Esmir Karić.

Desetku su zaslužili i navijači obje ekipe, koji su frenetično bodrili svoje ljubimce.

Sloga je nastupila u sastavu: Esmir Karić, Edin Karić, (od 88. Anes Matinjanin), Adnan Karić, Admir Mujčin, Rijad Mašić, Branimir Radovanović, (od 85. Eldin Mujčin) Danijel Šaponjić, Jasmin Muratović, Dženan Mašić, Mirnes Mujčin i Kenan Mašić. Trener Meho Plehandžić.

Nekoliko detalja zabilježila je naša kamera.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

 

 

 

Danas derbi u Kolibama: Sloga - Mladost PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Na Duganji danas gostuje aspirant za osvajanje prvenstva Mladost iz Botajice. Botajičani igraju odlično ove sezone i nalaze se na drugom mjestu prvenstvene tablice odmah iza Zadrugara iz Tarevaca.

 Kolibarci su hit proljetnog dijela i svakako žele nastaviti odličan niz proljetnih uspješnih nastupa.

Gledaoci zato mogu danas očekivati dobru nogometnu predstavu na Duganji.

Utakmica počinje u 17:00 sati.

(Na sl. Mirnes Mujčin, standardni prvotimac Sloge)

Kolibe Online / 15. 5. 2011.

 

Zavičajna video radionica: Sa Idrizove kuće PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Šta sve lijepo može zabilježiti objektiv kamere ako se potrefi dobra lokacija pokazujemo na primjeru snimka sa Idrizove kuće na Barama.

Kolibe Online 15. 5. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Mašić Hanifa - Sedija 1936 - 2011 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Danas je na Mjesnom mezarju Duganja u Kolibama Gornjim ukopana Mašić Hanifa - Sedija, koja je jučer preminula u Zenici u 76.oj godini života.

Dženazu je u prisustvu rodbine, prijatelja, komšija i poznanika predvodio glavni bosanskobrodski imam Adnan ef Jusić.

Video dokument donosimo u okviru naše zavičajne kronike.

 Kolibe Online / 14. 5. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Video: Kolibe/Bare - Pit, Besa i Ćema PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Kolibe Gornje, 12. 5. 2011. Prenijeti atmosferu, ljude i događaje iz zavičaja u domove naših građana koji borave širom svijeta jedna je od glavnih obaveza i privilegija ovog sajta.

Danas prenosimo u četiri i po minute djelić iz gornjeg dijela šehera Bara, tačnije iz prostora dva domaćinstva koji su uredili i u njemu opušteno i sretno žive Pit, Besa i Ćema. Kamera bilježi kako je Holanđanin Pit uspio prihvatiti bosanski duh, ali ga i oplemeniti nekim tipičnim holandskim detaljima.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

 

 

<< Početak < « 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 » > Kraj >>

Stranica 42 od 58
Kolibe Online, Powered by Joomla! FTP Hosting by SiteGround