Željko Zovko autor dvije kompozicije na prestižnom festivalu Zlatne žice Slavonije PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Naš Željko Zovko, čiji su roditelji živjeli u Kolibama Gornjim i preselili se u Slavonski Brod, na prestižnom festivalu Zlatne žice Slavonije u Kutjevu pojavio se kao autor čak dvije kompozicije. Njegove veoma uspješne pjesme izveli su Brođanin Vlado Bašić i Goran Bošković. U prilici smo da vam predstavimo obje ove pjesme snimljene kamerom Kolibe Online, kao i pjesmu koju je na ovom festivalu izvela Hanka Paldum. Dim lights Embed Embed this video on your site Dim lights Embed Embed this video on your site Dim lights Embed Embed this video on your site
 

Bajram u Kolibama 2011 - video dokument PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Donosimo video dokument dijela bajramske atmosfere u Kolibama. Video zapis omogućen je zahvaljujući našim sponzorima Enesi i Ramizu Huskiću, na čemu se srdačno zahvaljujemo. Kolibe Online / 01. 09. 2011. Dim lights Embed Embed this video on your site
 

Djeca obradocana bajramskim paketićima PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Oko stotinu dječaka i djevojčica iz Gornjih i Donjih Koliba, Bosanskog Broda i Sijekovca obradovano je večeras na prigodnoj svečanosti bajramskim poklon paketićima. Donator je ovoga puta bila opština Bosanski Brod što je još jedan korak u pozitivnoj suradnji kolibarske lokalne zajednice sa opštinskom administracijom. U svom obraćanju prisutnima Adnan ef Jusić se u ime djece i mještana zahvalio opštinskoj administraciji i načelniku opštine Milovanu Čereku zbog radosti koju su priuštili mališanima, a nakon njega to je učinio i predsjednik SMZ Kolibe Gornje Admir Mašić. Predsjednik Skupštine opštine Bosanski Brod Ismet Đuherić prisutnima je rekao da su vrata opštine otvorena za sve građane jednako, pa se tako ni Kolibarci ne trebaju ustručavati da svoje potrebe, ideje i projekte iznesu u svako doba pred opštinare. Opštinska administracija je servis građanima i čini sve da u skladu sa mogućnostima prati potrebe svih građana. Nakon što su svim prisutnima čestitali Ramazanski bajram i poželjeli njima i članovima obitelji svako dobro u životu i nakon podjele poklon paketića na meraji kod kolibarske džamije upriličena je igranka i zaigrano veselo kolo. Maestro na klavijaturama Mirza Mašić i ovaj put se nesebično odazvao da uljepša Kolibarcima i prisutnim prijateljima prvu bajramsku noć. Kolibe Online / 30. 8. 2011. p.s. Foto i video dokumente postavit cemo kada riješimo neke softverske teškoće na sajtu, koje nas prate u zadnje vrijeme.
 

Derventski vašar 1851 - 2011 PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Video dokument sa ovogodišnjeg Derventskog vašara, 160. po redu prikazuje djelić atmosfere sa ovog događaja kojemu je samo u subotu 27. 8. prisustvovalo više od pedeset hiljada posjetilaca iz svih krajeva Bosne, Hrvatske, Srbije i iz cijele Evrope. Dim lights Embed Embed this video on your site
 

Miro vlč. Augustini u Kolibama PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Miro Augustini služio je Bogu i narodu ravno pedeset godina, a više od pola tog vremena proveo je u kolibarskoj župi, gdje je bio i prvi župnik. Na poziv današnjeg kolibarskog župnika Ilije vlč. Marinovića Miro je u nedjelju boravio u Kolibama gdje mu je priređen srdačan doček i gdje je nakon mnogo godina opet predvodio nedjeljno euharistijsko slavlje. Kamerom smo zabilježili ovaj radosni događaj. Dim lights Embed Embed this video on your site
 

Deseti, jubilarni malonogometni turnir u Koraću PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Sloga pobjednik turnira

Na desetom jubilarnom turniru u malom nogometu, koji je održan 14. 8. na igralištu Sloge iz Koraća, učestvovalo je dvanaest ekipa. Nakon cjelodnevnog takmičenja pobjednički pehar pripao je ekipi domaćina koraćanskoj Slogi, dok se prošlogodišnji pobjednika ekipa Donjih Vrela, morala zadovoljiti drugim mjestom. Treće mjesto pripalo je MNK Kolonija iz Slav. Broda.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Goran Čabraja iz ekipe Vrela, a najbolji golman je Bartol Gusak iz Sloge.

Utakmice su sudili Stjepan Mijić i Željko Perajić.
U pobjedničkoj ekipi danas je igrao i Kolibarac Zemir Mujčin.

Turnir je protekao u odličnoj atmosferi uz sve detalje i posavske narodne navike koji prate ovakve sportske manifestacije.

Zavičajna video radionica Kolibe Online polako, ali sigurno prerasta u Zavičajnu video radionicu Bosanske Posavine, a ovaj video dokument još je jedan doprinos suvremenoj afirmaciji našeg zavičaja.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Video - Ljeto 2011/Dinja cerovka PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Iz ovoljetnog snimljenog materijala sklopili smo još jedan zavičajni dokument. Video materijal je nastao krajem jula 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Besplatan internet na trgu PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Na glavnom gradskom trgu u Bosanskom Brodu prije nekoliko dana instalirana je oprema za besplatan bežični internet.

 

Na prostoru gdje se nalazi najveći broj ugostiteljskih objekata i ljetnih bašti domet postavljene opreme je nekoliko stotina metara, što je dovoljno korisnicima da se bezbrižno prikače na internet i komuniciraju sa svijetom.

 

Ovaj sjajan potez opštinskog načelnika u djelo je provela firma DIV Design. Provjerili smo - sve fercera odlično.

Kolibe Online / 7. 8. 2011.

 

RD COPMANNY - prodaja automobila PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Pored magistralnog puta, 200 metara od graničnog prelaza u Bosanskom Brodu nalazi se odnedavno prodajno mjesto rabljenih automobila firme RD Company.

Automobili u izuzetno dobrom stanju, koji u najmanju ruku zadovoljavaju standard E3, po veoma povoljnim cijenama mogu se nabaviti ovdje, uz zamjenu vašeg automobila, ali i na kredit.

Zbog izuzetne ljubaznosti vlasnika i osoblja odlučili smo uraditi besplatnu reklamu za ovu firmu uz preporuku da obavezno navratite i pogledate punudu.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Grupa "Punjena ptica" svirala u Adi nakon 20 godina PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Bosanskobrodska grupa "Punjena ptica" svirala je jučer ponovo u Hotelu Ada u Bosanskom Brodu. Bio je to njihov nastup na starom mjestu nakon 20 godina. Sjajni muzičari Vlado Bašić, Igor Lopojda, Željko Zovko i Zlatko Ludwig u ambijentu devastiranog i zapuštenog Hotela Ada snimili su spot za svoju novu kompoziciju "Kraljica snova", a pauze u snimanju iskoristili su da odsviraju nekoliko starih numera, na radost tridesetak prisutnih Brođana.

Kadrove za spot snimao je Studio Graficon, a ovih dana očekuje se njegova prezentacija.

Nekoliko starih pjesama za raju i dio atmosfere zabilježili smo kamerom Kolibe Online.

Kolibe Online / 2. 8. 2011. 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Anthony proslavio 15. rođendan u Kolibama PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Mladi Holanđanin Anthony Nieuwland proslavio je svoj 15. rođendan u Kolibama, gdje boravi u posjeti svom djedu Pietu. Piet je Holanđanin i Kolibarac, odn. kolibarski zet, a na Barama je izgradio prekrasno domaćinstvo. Piet i Besima potrudili su se da se gosti iz Holandije, kao i prijatelji iz Koliba na rođendanskom slavlju osjećaju ugodno, a djelić atmosfere zabilježila je i naša kamera.

Kolibe Online / 30. 7. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

SUSRETI 2011 - Sportska zabava u Kolibama PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Na Sportskom centru Duganja jučer je upriličen sportski i muzičko-zabavni program u okviru ovogodišnjih Susreta Brođana.

U utorak je najprije odigrana utakmica između veterana iz Koliba i Sijekovca u kojoj su nastupili nekadašnji asovi Dado Petrović, Šimo Grgić, Željo Ćerić, Ramo Nadarević, Enes Mujčin, Meho Plehandžić, Mustafa Mujčin, Hasan Žepčan, Šaćir Kobiljar, Izet Mujčin, Mevludin Karić, Samir Havić i drugi. Nakon bolje igre u prvom poluvremenu Sijekovac je vodio sa dva prekrasna gola 2:0. Pred kraj utakmice Izet Mujčin je smanjio, a Mustafa Mujčin poravnao rezultat, pa je utakmica završena 2:2, nakon čega je upriličeno druženje i zajednička večera u Starom bunaru.

Jučer je odigrana prijateljska utakmica između Sloge i Bosne iz Modričkog Luga, koja je nažalost, pred kraj, prekinuta nakon verbalne prepirke, što je ostavilo gorak okus ovogodišnje Slogine proslave.

Navečer je održana muzička zabava na kojoj su nastupili Mensur Lemeš, Sanja Sann, Almir i Mirza Mašić, a kao specijalni gost na samom početku nastupio je Fahrudin Vejzović - Poglavica.

Zahvaljući malom broju sponzora u prilici smo da vam prikažemo video dokument i sa ove manifestacije. Ukoliko koristite naše video proizvode svakako se potrudite da se upišete u listu sponzora, kako bi mogli i dalje nastaviti sa proizvodnjom zavičajnih video dokumenata.

Kolibe Online / 25. 7. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

 

SUSRETI 2011: Novo Selo - malonogometni turnir PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Jučer je u Novom Selu, na igralištu Ukrine, održan malonogometni turnir na kome je učešće uzelo 12 ekipa sa područja Bosanskog i Slavonskog Broda. U prisustvu brojnih Novoseljana i njihovih prijatelja turnir je odigran po kišovitom vremenu, ali to nije omelo ljepotu druženja uz tradicionalne ponude poput mlade janjetine, bosanskih ćevapa i hladne pive.

Na turniru su nastupili: Ukrina iz Novog Sela, Zborište, Hajduk iz Sijekovca, Mladost iz Žeravca, Sloga iz Koraća, Sarajevska ulica iz Bosanskog Broda, Elita, Drvopromet i MC Simplex iz Slavonskog Broda, Bosna iz Donjeg Višnjika, Vrela iz Donjih Vrela i Rastovača iz Novog Sela.

Snimili smo nekoliko detalja sa početka ove lijepe manifestacije koja se u Novom Selu održava svake godine.

Kolibe Online / 25. 7. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Susreti 2011: Sport i muzika PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

U okviru ovogodišnjih Susreta Brođana, sutra će se održati malonogometni turnir u Novom Selu, dok će u Kolibama Gornjim biti upriličena Sportska večer sa utakmicom u predvečernjim satima i muzičkim programom navečer. Utakmica između Sloge i Bosne počinje u 18:30 sati, a u nastavku programa će orkestar MM i Lemeš Mensur zabavljati goste.

Kolibe Online / 23. 7. 2011.

 

SUSRETI BROĐANA 2011 - Kolibe Gornje PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

U nedjelju, (17. 7. o.g.) je na Sportskom centru Duganja u Kolibama Gornjim održana tradicionalna manifestacija druženja u okviru ovogodišnjih Susreta Brođana. Na manifestaciji je bilo prisutno oko hiljadu gostiju iz Koliba, Sijekovca, Liješća, Novog Sela, Vinske, Koraća, Bosanskog i Slavonskog Broda, Dervente i drugih krajeva Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnje Susrete u Kolibama otvorio je načelnik opštine Milovan Čerek, a prisutnima se obratio i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Ramiz Salkić i predsjednik SMZ Kolibe Gornje Admir Mašić.

Dio atmosfere u 55 minutnom video dokumentu donosimo iz naše zavičajne video radionice.

(video za sporije internet veze)

Kolibe Online / 19. 7. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

 

KKK Premium: Regata nakon 20 godina PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Nakon punih 20 godina Kajak i kanu klub Premium iz Bosanskog Broda organizirao je u subotu (16. 7. 2011.) regatu na rijeci Savi.

Ovaj proslavljeni klub nalazi se u fazi ponovnog osnivanja, a glavni pokretači ove izuzetne inicijative su nekadašnji veterani ovoga kluba na čelu sa Hilmijom Hodžićem koji su ovaj projekat započeli uz svesrdnu podršku i pomoć načelnika opštine Milovana Čereka i opštinske administracije.

Regata je vožena u dužini od 33 kilometra sa startom u Kobašu i ciljem na prostoru kajak kluba Premium u Brodu. Oko 30 učesnika vozili su rekreativni spust sa jednim stajanjem i to u Sijekovcu na novoobnovljenom kupalištu.

Regata je održana uz tehničku pomoć Kajakaškog kluba Odra iz Siska, a članovi ovog kluba bili su i učesnici regate.

Nakon završetka regate na prostoru Kajak kluba Premium upriličeno je druženje uz čobanac, roštilj i pjesmu.

Polusatni dokument o ovom značajnom sportskom i turističkom projektu donosimo iz naše zavičajne video radionice.

Kolibe Online / 18. 7. 2011.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

<< Početak < « 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 » > Kraj >>

Stranica 42 od 51
Kolibe Online, Powered by Joomla! FTP Hosting by SiteGround