Kolibe: Valerijan Tolić održao predavanje o uspješnom bavljenju pčelarstvom PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook
Utorak, 07 Lipanj 2016 22:09

image pcelarstvoDanas je u Kolibama održano predavanje o osnovama uspješnog pčelarstva u uvjetima koji postoje na našem području. Predavač je bio istaknuti stručnjak iz ove branše Valerijan Tolić, koji svoje korijene vuče upravo iz Koliba, a danas živi u Slavonskom Brodu.

Tolić je svoje inspirativno predavanje prilagodio sadašnjem trenutku pčelarstva u Kolibama sa željom da pčelarstvo postane snažan egzistencijalni zamah ekonomskom opstanku povratnika u Kolibe. Predavanje je bilo podijeljeno u tri dijela, a prisutni kolibarski pčelari mogli su se nakon teoretskog dijela i praktično upoznati sa radnjama koje se vrše na samom pčelinjaku.

Domaćini ovom skupu bili su Senada i Senad Žepčan koji se i sami odnedavno bave ovom djelatnošću. Tako je realizirana ideja Valerijana Tolića da se ljudima na ovim prostorima pomogne kroz usvajanje novih znanja i djelatnosti.

Nema sumnje da će današnje predavanje ojačati sve naše pčelare i donijeti bolje rezultate u bavljenju pčelarstvom, kao i da će doprinijeti afirmaciji ove djelatnosti kod većeg broja stanovništva.

 

kolibe.com / 7. 6. 2016.

  JP-Bookmark

Kolibe Online, Powered by Joomla!