Šigehiko Nišihama u posjeti Brodu PDF Ispis E-mail
TwitterFacebook

Danas je u posjeti našoj opštini bio Šigehiko Nišihama, predstavnik Ambasade Japana i Agencije za promociju stranih investicija u BiH (FIPA).

Ovo je druga posjeta Brodu u okviru koje je planirana uspostava zajedničkog mehanizma djelovanja za posjetu zainteresovanih investitora iz Japana, te promocija turističkih potencijala Opštine.

Gospodina Nišihamu primio je i ugostio načelnik opštine Ilija Jovičić sa saradnicima. Prikazana je prezentacija poslovnih potencijala opštine Brod uz naglasak na postignuti napredak u stvaranju izrazito povoljnog poslovnog okruženja za sadašnje i potencijalne investitore.

Nakon toga, uz pratnju Mihaele Malešević, koja je i moderirala ovu posjetu, i Bore Grabovca iz opštinskog Odsjeka za razvoj i investicije,  gost iz Japana G. Nišihama obišao je neke privredne i turističke destinacije na našoj opštini.

Opština Brod trudi se da ovakve posjete postanu redovna praksa u iznalaženju puteva za izgradnju novih proizvodnih i turističkih kapaciteta. Trenutno na našoj opštini imamo prisutne ozbiljne investicije u nove proizvodne kapacitete iz Austrije, Njemačke, Italije, Slovenije i Rusije, a taj trend se pokušava zadržati kako bi se osigurala nova radna mjesta za radno sposobno stanovništvo naše Opštine.

Posjeta Šigehika Nišihame završena je u popodnevnim satima uz dogovor o konkrentom nastavku saradnje.

Kolibe Online / 04. 10. 2017.image kolibe online

  JP-Bookmark

Kolibe Online, Powered by Joomla!